INTELLIGENT MUSIC PROJECT VI – THE CREATION

 

“This is an album about the creative approaches, a key to success in a meaningful life”
- Milen Vrabevski, MD

‘Intelligent Music Project’ is een muzikaal project van de Bulgaarse muziekproducer en componist Dr. Milen Vrabevski met als doel het culturele en muzikale erfgoed van Bulgarije te vrijwaren. De Bulgaarse muziek en de cultuur van het land dient hierbij door eigentijdse muzikanten te worden uitgedragen via het creëren van nieuwe hedendaagse muziek. Het op pop- en rockproducties toegespitste muzikale project en de daarbijhorende opnamestudio in de Bulgaarse hoofdstad Sofia worden gesubsidieerd door het Ministerie van Cultuur van de Bulgaarse republiek.

Het conceptrockalbum “Intelligent Music Project I: The Power Of Mind” was de eerste realisatie van dit team waarvoor de voormalige Britse rock- en blueszanger John Lawton van ‘Lucifer’s Friend’, ‘Les Humphries Singers’ en ‘Uriah Heep’ kon worden gestrikt om de lead vocals bij de door Milen Vrabrevski als sonnetten voor een klassieke rock opera gecomponeerde nummers te verzorgen.

Er volgden intussen nog vier andere progressieve rockalbums die onder hetzelfde concept en project werden opgenomen. Ze werden dan ook heel consequent genummerd: “Intelligent Music Project II: My Kind O’ Lovin’”, “Intelligent Music Project III: Touching The Divine”, “Intelligent Music Project IV: Sorcery Inside” en “Intelligent Music Project V: “Life Motion”.

Dat “Intelligent Music Project VI: The Creation” dan ook wordt uitgebracht als de logische opvolger in deze muzikale rondreis doorheen de Bulgaarse muziek en de composities afkomstig uit het brein van componeertalent Dr. Milan Vrabevski zal u niet echt verbazen. Op deze zesde plaat in het project zijn de bekende medewerkers Ronnie Romero, de frontman-leadzanger van rockgroep ‘Rainbow’, John Payne, de voormalige leadzanger en bassist bij progrockformatie ‘Asia’ en Richard Grisman, de vertrouwde leadzanger bij dit ‘Intelligent Music Project’-team. Verder spelen ook nog mee Bobby Rondinelli, drummer van ‘Black Sabbath’, ‘Blue Öyster Cult’ en ‘Rainbow’, Todd Sucherman, drummer bij ‘Styx’ en Carl Sentance, de huidige leadzanger de Engelse rockgroep ‘Nazareth’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video